Nieuws van

Blog: Onrust

En daar zaten we... mijn partner en ik ergens op  een moment in de dagen tussen Kerst en Oud & Niieuw. 'Wat heb jij nog op je lijstje staan om te doen? ', inmiddels een standaardvraag maar toch elke keer lastig te beantwoorden. Tja, zei ik dit jaar... ik voel onrust en ik weet het niet goed. Ik weet niet of ik nog op de goede plek zit qua werk, misschien ga ik mijn baan wel opzeggen...

'Maar wat ga je dan doen? ' Dat is een goede vraag... Misschien wel weer 'voor mezelf' maar hoe of wat, dat weet ik nog niet precies.

Na dat gesprek was de onrust er en hij ging niet meer weg. Bij verschillende contacten (prive en zakelijk) het gesprek gevoerd om helder te krijgen wat ik nu wilde en  gelukkig hebben veel mensen me met de juiste en vaak ook kritische vragen op weg geholpen om mijn visie helder te krijgen. En na redelijk wat omzwervingen, in gedachten in ieder geval, werd mijn idee steeds meer helder.

Ik ga mijn opgedane kennis en ervaringen van de afgelopen 15 jaar combineren tot iets nieuws! Ik neem mijn bedrijfskundige achtergrond als basis en bouw voort op mijn ervaring binnen het HRM vakgebied en de onderwijssector (hbo). Daarbij voedt ik mezelf met mijn kennis en interesse in de huidige ontwikkelingen van het technisch werkveld en speel ik in op de ontwikkelingen die juist binnen deze bedrijfstak spelen of gaan spelen. Robotisering, IoT, Smart Industry, 21th century skills, krapte op de arbeidsmarkt en noem ze maar op, wat betekenen deze ontwikkelingen nu voor organisaties? En wat betekent dit nu wanneer je werknemer bent van zo'n organisatie; gaat je baan verloren door de inzet van een robot of computer? Kun je nog wel meekomen in deze nieuwe tijd? Al deze vragen zorgen ook voor onrust, zowel aan de kant van het management als op de werkvloer.

En daar vinden de twee onrusten elkaar, ik ga mensen en bedrijven begeleiden binnen de ontwikkelingen waar zij voor staan. Dit ga ik doen vanuit het streven een ontwikkelbalans te vinden waar beide partijen zich goed bij voelen en dit ga ik doen als interim manager of als adviseur opleiden/ trainen waarbij ik steeds beide belangen voor ogen houdt.

Ik heb mijn plan klaar. Wie kan ik helpen om zijn of haar onrust aan te pakken?